انواع سامانه های کاربردی پردازش تصویر دیجیتال چیست؟

پردازش تصویر چیست؟

پردازش تصویر روشی برای انجام برخی عملیات بر روی یک تصویر، به منظور به دست آوردن یک تصویر پیشرفته یا استخراج اطلاعات مفید از آن است. این یک نوع پردازش سیگنال است که در آن ورودی یک تصویر است و خروجی ممکن است تصویر یا ویژگی ها/ویژگی های مرتبط با آن تصویر باشد.

این فناوری اساساً شامل سه مرحله زیر است:

1- وارد کردن تصویر از طریق ابزارهای جذب تصویر.
2- تجزیه و تحلیل و دستکاری تصویر؛
3- خروجی که در آن نتیجه می توان تصویر یا گزارشی را تغییر داد که بر اساس تجزیه و تحلیل تصویر است.
دو نوع روش برای پردازش تصویر وجود دارد که عبارتند از پردازش تصویر آنالوگ و دیجیتال. پردازش تصویر آنالوگ را می توان برای نسخه های چاپی مانند چاپ و عکس استفاده کرد. تحلیلگران تصویر در حین استفاده از این تکنیک های بصری از اصول مختلف تفسیر استفاده می کنند. تکنیک های پردازش تصویر دیجیتال به دستکاری تصاویر دیجیتال با استفاده از رایانه کمک می کند. سه مرحله کلی که همه انواع داده ها باید در حین استفاده از تکنیک دیجیتال طی کنند عبارتند از: پیش پردازش، بهبود و نمایش، استخراج اطلاعات.

کاربرد ها و زمینه های استفاده از ایمیج پروسسینگ

  • احیا و بازگردانی تصاویر
  • بخش خدمات درمانی
  • دید ماشینی
  • الگو شناسی
  • پردازش ویدئو
  • تشخیص موانع
  • پردازش رنگ

با توجه به زمینه های استفاده ای که این دست از پردازش ها دارند، می توان گفت که حوزه های کاربرد این فناوری بی شمار است. با استفاده از تکنیک پردازش تصویر می توان برای بالا بردن ایمنی های ساختمان ها، مراکز خصوصی و اداری استفاده کرد. با استفاده از دید ماشینی و ترکیب آن با فناوری های مانند تشخیص رنگ می توان خطوط اتوماسیون برای مراکز سنعتی رهاه اندازی کرد و حتی با تحلیل رفتار می توان تحلیل و پیشبینی کرد که رفتار افراد چگونه می تواند باشد. با تکنیک های پردازش متن و مبتنی بر تصاویر می توان فرآیند های تشخیص پلاک را برای عبور و مرور خودرو ها راه اندازی نمود و بسیاری از چالش های دیگر را با استفاده از این تکنیک رفع کرد.

پیاده سازی تکنیک های پردازش تصویر تاثیر زیادی بر بسیاری از سازمان های فناوری داشته است. در اینجا برخی از مفیدترین مزایای پردازش تصویر، صرف نظر از زمینه عملیات، آورده شده است:

تصویر دیجیتال را می توان در هر فرمت دلخواه (تصویر بهبود یافته، اشعه ایکس، عکس نگاتیو و غیره) در دسترس قرار داد.
این به بهبود تصاویر برای تفسیر انسانی کمک می کند
اطلاعات را می توان برای تفسیر ماشینی پردازش و از تصاویر استخراج کرد
پیکسل های تصویر را می توان با هر چگالی و کنتراست دلخواه دستکاری کرد
تصاویر را می توان به راحتی ذخیره و بازیابی کرد
این امکان را برای انتقال الکترونیکی آسان تصاویر به ارائه دهندگان شخص ثالث فراهم می کند

سامانه تشخیص چهره

تشخیص چهره

تشخیص چهره یکی از پر کاربرد ترین تکنیک های پردازش در تصاویر می باشد که به کمک آن امنیت را تامین می کند.

سامانه تشخیص پلاک

تشخیص پلاک

با ترکیب پردازش تصویر و پردازش متن می توان شماره های پلاک خودرو ها را بررسی نمود

دید کامپیوتری

دید ماشینی

استفاده از روش های دیجیتال برای دید بخشیدن به ربات ها و ماشین ها

تشخیص رفتار های سازمانی

تشخیص رفتار

با استفاده از این فناوری می توانیم رفتار های مورد نظر را در محیط ها و سازمان ها شناسایی و تحلیل نمود.

تشخیص اشیاء ویرا سگال

تشخیص رعایت ایمنی

طراحی و توسعه سامانه های مبتنی بر پردازش تصاویر برای کنتــرل استفــاده افـــراد از لوازم حفاظت شخصی در کارگاه ها

مطالعه بیشتر

پردازش تصویر روشی برای انجام برخی از عملیات‌ها بر روی یک تصویر، به منظور به دست آوردن یک تصویر بهتر و یا استخراج اطلاعات مفید از آن است. در واقع این یک نوع پردازش سیگنال است که در آن ورودی یک تصویر است و خروجی ممکن است تصویر یا ویژگی‌های مرتبط با آن تصویر باشد. امروزه پردازش تصویر یکی از فناوری‌هایی است که به سرعت در حال رشد است. و یکی از حوزه‌های تحقیقاتی اصلی در رشته‌های مهندسی و علوم کامپیوتر نیز محسوب می‌شود.

پردازش تصویر اساسا شامل سه مرحله زیر است.

وارد کردن تصویر با اسکنر نوری یا عکاسی دیجیتال.

تجزیه و تحلیل و مدیریت تصویر از جمله فشرده سازی داده ها و بهبود تصویر و الگوهای تشخیص بصری مانند تصاویر ماهواره ای.

و در مرحله نهایی نتیجه را می توان به یک تصویر یا گزارش بر اساس تجزیه و تحلیل تصویر تغییر داد.

پردازش تصویر راهی است که از طریق آن یک فرد می تواند کیفیت یک تصویر را افزایش دهد یا بینش هشدار دهنده را از یک تصویر جمع آوری کند و آن را به الگوریتمی برای پیش بینی موارد بعدی ارائه کند.

چرا به پردازش تصویر نیاز داریم؟

یک توضیح ساده از پردازش تصویر به پردازش تصویر دیجیتال اشاره دارد، به عنوان مثال ویرایش صدا و هر نوع تضادی که در تصویر با استفاده از رایانه دیجیتال وجود دارد. پردازش تصویر راهی است برای انجام کاری که روی یک تصویر کار می‌کند تا تصویری پیشرفته‌تر به دست بیاورد یا اطلاعات مفیدی را از آن حذف کنید. این پردازش سیگنال در نظر گرفته می شود که در آن درگیری تصویر است و برش می تواند یک تصویر یا توپوگرافی های مرتبط باشد. در حال حاضر، پردازش تصویر در میان فناوری رشد سریع قرار دارد. این منطقه تحقیقاتی اصلی را در دستورات مهندسی و علوم کامپیوتر نیز تشکیل می دهد.

مراحل پردازش

دریافت تصویر: این اولین مرحله دیجیتالی در پردازش تصویر است. تشخیص تصویر دیجیتال برای ایجاد تصاویر خاص، مانند آرایش داخلی یک شیء در موقعیت واقعی یا واقعی. معمولاً انتظار می رود که این کلمه پردازش، تراکم، ذخیره سازی، چاپ و نمایش چنین تصاویری را بپذیرد. به دست آوردن تصویر ممکن است با توجه به شکل دیجیتالی تصویر از قبل موجود، ساده باشد.

بهبود تصویر: بهبود تصویر، فرآیند تغییر تصاویر دیجیتال به نتایج مناسب تر برای نمایش یا تجزیه و تحلیل تصویر چندگانه است. برای مثال می توان با تغییر در روشنایی و یا کنتراست تصاویر کیفیت آنها را تا حدودی بهتر کرد.

بازیابی تصویر: بازیابی تصویر فرآیند گرفتن تصویر غیر واضح/ نویزدار و تولید یک تصویر استفاده نشده و جدید است. هدف از تکنیک‌های بازیابی تصویر کاهش نویز و بازپس‌گیری از دست دادن تصمیم است.

پردازش تصویر رنگی : پردازش تصویر رنگی نیاز به درک فیزیک نور و همچنین فیکولوژی بینایی رنگ دارد.

پردازش موجک و راه‌حل‌های چندگانه: هنگام تزئین عکس از طریق اتمسفر، ابرها، درختان و گل‌ها، بسته به اندازه توپوگرافی‌ها از براش سطوح متفاوتی استفاده خواهید کرد. موجک ها به آن برس ها تشبیه می شوند. تبدیل موجک ابزاری موثر برای نمایش تصویر است. تبدیل موجک امکان بررسی راه حل های متعدد تصویر را فراهم می کند. 

فشرده‌سازی تصویر: فشرده‌سازی تصویر، نوعی عکس‌برداری دیجیتال با حجم مفید است که هزینه‌های آنها را کاهش می‌دهد یا گسترش می‌یابد. فرآیندها می توانند از مزایای بصری آگاهی و دارایی های تصویر داده دارایی به اثرات پیچیده مربوط به استراتژی های فشار عادی بهره ببرند.

تشخیص کاراکتر: صحافی نویسه نوری که معمولاً توسط OCR قابل دسترسی است، تصاویر اسکن شده توسط ماشین یا جایگزین الکترونیکی یا متن مهربان یا تایپ شده، یعنی متن قابل خواندن توسط رایانه. اغلب به عنوان حضوری برای دسترسی به سوابق از لحظه به لحظه نوع جدیدی از منبع داده، اعم از کاغذ، صورتحساب، صورتحساب بانکی، درآمد، کارت ویزیت، تعداد سوابق چاپی یا ایمیل استفاده می شود. این یک روش متداول برای ساختن دستنوشته‌های چاپی دیجیتالی است، مانند نسخه‌هایی که می‌توانند با ابزارهای الکترونیکی مرتب شوند، جستجو شوند و در فرآیندهای ماشینی مانند تبدیل ماشین و نمایش آنلاین، تبدیل متن به گفتار، بازیابی داده‌های کلیدی و متن کاوی ذخیره شوند. OCR مجموعه ای از تحقیقات در مورد هوش، الگو و مفهوم کامپیوتر است.